Véget ért a téli évad

forrás: https://www.okkfehervar.hu/index.php?pg=news_1_12247

Ősz óta tizenhat alkalommal töltötte meg a zeneiskola nagytermét a mesebeli, közösen éneklős hangszerbemutatóra érkező óvodásokkal a Zenede Bábszínház. A mai két előadáson a billentyűs hangszerekkel és az orgonával ismerkedtek meg a gyerekek a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusainak és diákjainak vezetésével.


Sok óvodás segítette ma is Dömét, a szúrós hangú sünt, hogy hazataláljon a pentelei erdőbe családjához. A kis sün mesés kalandokba keveredik, s mire hazatér, barátainak és a fehérvári gyerekeknek köszönhetően énekelni is megtanul. A Zenede Bábszínházban a gyerekek a mese után három hangszerrel, a zongorával, a tangóharmonikával és a hangszerek királynőjével, az orgonával ismerkedtek, amelynek belsejét is megnézték.

Az interaktív foglalkozás annak a programsorozatnak a része, amelyet nyolc évvel ezelőtt indított útjára Magyarné Tima Zsuzsa vezetésével a zeneiskola. Mint arról az ötletgazda beszámolt, az előadásokra jelentkező óvodás csoportoknak előre megküldik az éppen aktuális bábelőadás során elhangzó népdalokat, gyerekénekeket, hogy azt már előre gyakorolni tudják, és aztán interaktív módon ők is bekapcsolódhassanak a mesébe, és részeseivé váljanak a történetnek.

Zsuzsa néni meséit az általa készített bábokkal adják elő a zeneiskola pedagógusai (Hajnal Veronika, Gadányi Orsolya, Wágnerné Ughy Tünde, Viczai Eszter, Mihály György, Korb Tamás, Kitreiber Zsuzsanna) a billentyűs hangszereket pedig zeneiskolások (Szabó Patrícia, Dobovics Kornél,Bodor Adrienn, Alexa és Ingrid) szólaltatták meg. A zenés délelőtt az orgona belsejében tett sétával zárult.

Az előadáson készült fotók letölthetők a Galériából. 


fotó: Molnár Artúr