Miklós Laura

Mottóm: „Nem hangszert oktatok, hanem gyerekeket tanítok zongorázni.”

Zenei tanulmányaimat a Hermann László Zeneiskolában kezdtem, Deményné Fegyó Viola tanárnő tette vonzóvá számomra a zongoratanári pályát. Az ő elhivatottsága és szakmai felkészültsége példaértékű számomra a mai napig. A középiskolát a Zeneiskola szakközépiskolai részében kezdtem Kárpáti Ágnes tanárnőnél, majd a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola falai között folytattam tanulmányaimat Forgó György tanárúr támogatásával, ahol 2012-ben érettségiztem.

Diplomámat a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán szereztem 2018-ban. Ezekben az években tanulhattam Weisenfeld Melindától, Holics Lászlótól és Király Csabától is. Az egyetem egyik szemeszterét Portugáliában töltöttem Erasmus+ ösztöndíjjal, ahol tanárom, Constantin Sandu jóvoltából a portugál zeneirodalomba is betekintést nyerhettem.

Fontos számomra a zenei környezet, az elmúlt években a Vox Mirabilis Kamarakórus tagjaként töltődöm zeneileg – kórustagként és amikor szükséges, kísérőként.

A zeneiskola egykori növendékeként szeretném tanítványaimnak is olyan kedvessé tenni a zeneiskolai éveket, amennyire nekem voltak. Legfőbb célom megmutatni és átadni azokat az értékeket, amelyek a komolyzenében rejlenek, szeretném, ha a növendékeim zeneszerető és nyitott felnőtté válnának.