Varga Bence

1992-ben születtem Tatabányán.

2000-ben az oroszlányi Bakfark Bálint Zeneiskolában Szerdahelyi János majd Pálföldi Tamás irányításával kezdtem meg zenei tanulmányaimat.

2007-ben felvételt nyertem a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI-ba, ahol Holló Miklós és Szilvási Attila voltak a tanáraim. Később a középiskolában megismerkedtem a népi hangszerjátékkal így az ütőhangszeres OKJ képesítés mellett a népi-cimbalmot is elsajátítottam, tanáraim pedig Szabó Dániel és Jobbágy Bence voltak.

2013-ban felvételt nyertem a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karára-ütőhangszer-előadóművész szakirányra, tanáraim voltak Dr. Szabó István, Fábry Boglárka, Palotás Gábor, Laczkó-Pető Balázs és Szalai Tamás.

2016-ban szereztem előadóművészet BA diplomát.

2019-ben tanári MA diplomámat.

2014-ben Az Országos Ütőhangszeres Versenyen különdíjat szereztem.

A SONUS ütőhangszeres együttessel számos koncerten, ősbemutatón, matiné koncerten, színházi és szimfonikus zenekari darabban vehettem részt, a legkiemelkedőbb ezek közül egy európai koncert körút, ahol a magyar ütőhangszeres irodalmat népszerűsítettük.

Számtalan alkalommal közreműködője voltam külföldi és hazai színházaknak és szimfonikus zenekaroknak, többek között az Erkel Színház, a MÁV Szimfonikusok, a Dohnányi Zenekar, az Óbudai Danubia zenekar és a Kodály Filharmonikusok Debrecennek.

2016 óta rendszeresen járok kínai koncert körútra is a bécsi Vienna Symphony zenei együttessel. Emellett folyamatosan tanítottam többek között a hajdúszoboszlói Zichy Géza Zeneiskolában és a nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskolában.

Állandó közreműködője vagyok az Alba Regia Szimfonikus Zenekarnak.

2018ban kezdtem ütőhangszereket és kamarát tanítani a Székesfehérvári Hermann László Szakgimnázium és AMI-ban.

Ugyancsak 2018-tól tagja vagyok az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred Székesfehérvár Helyőrségi Zenekarának, mint beosztott zenész.