Szabacsi Nándor

gitártanár

1992-ben születtem Székesfehérváron. 2016-ban jeles minősítéssel diplomáztam a Kodolányi János Főiskola előadóművészet – jazzgitár tanszakán, ahol Birta Miklós volt a főtárgy tanárom, illetve óraadóként Gyárfás Istvántól is tanulhattam. A legnagyobb mestereimnek Gyárfás István és Szeverényi Mátyás jazzgitár-művészeket tartom és igyekszem az Ő pedagógiai módszereiket továbbadni a tanítványaimnak. Tanítással 2014 szeptembere óta foglalkozom, korábban a lovasberényi Reményik Sándor Református Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda (2014-2015), illetve 4 évig tanítottam a székesfehérvári Csitáry Emil Művészeti Műhely nevű zeneiskolában is (2016-2020 között), ahol a gitáros pályafutásom indult Demeterné Polczer Erzsébet Tanárnőnél. 2007 szeptemberében a könnyűzenei stílusok tanulása vették kezdetüket Csóka Péter mentorálásával és oktatásával: elsősorban a rock zene, majd az érettségi és a főiskolai tanulmányaimat megelőző két évben a jazz zene stílusban (elsősorban a swing, a bebop és a cool korszak neves képviselőit tanulmányozva) való elmélyülés jellemezte a mindennapjaimat.

2020 szeptembere óta vagyok intézményünk egyik gitártanára. 2023 szeptemberétől már jazz-gitárt is tanítok a klasszikus gitáros követelmények mellett. A Covid éra óta kifejezetten sok energiát fektetek az online tartalomgyártásba is, ezért gyakran (heti rendszerességgel) töltök fel oktatóvideókat a különböző közösségi oldalakra (lásd: Youtube, TikTok, Instagram, Facebook). A főtárgy órákon megtanult darabokról szinte mindig készítek videofelvételeket, amelyeket a szülőknek továbbítok, ezzel is törekedve arra, hogy a tanulóim otthoni munkavégzését tudjam segíteni.

Nem titkolt célom az, hogy a zenetanulás minél gördülékenyebb legyen és nagyon fontosnak tartom az online jelenlétet is, hogy minél több emberhez tudjon elérni a költői hitvallásom, amely teljes szinkronban van az iskolánk pedagógiai programjával.